Sorry! This site requires JavaScript. Virtually nothing will work without it. Please enable it in your browser.


Zijn er kanalen in Aalst?

Zijn er kanalen in Aalst? is het vijfde deel in de reeks nieuw verzameld werk, waarin de vroege boeken van Herman Brusselmans in nieuwe uitgaven verschijnen.

Herman Brusselmans (1957) publiceerde meer dan veertig boeken. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver.

Een hevige verliefdheid (op een van de mooiste meisjes die ooit het grondgebied van Brussel hebben betreden) bezorgt Eduard Kronenburg veel last. En hij houdt ook al zoveel van zijn eigen vrouw. Gelukkig zorgen fenomenen als Dolf, Kamiel, Jupiler en een vloeiend Fins sprekende schrijver voor enig houvast in zijn bestaan. En altijd is er de troost van woorden, woorden, woorden. Zijn er kanalen in Aalst? is een tragische liefdesroman.

Zijn er kanalen in Aalst? is gewoon het boek van het Grote Gemis.
nrc handelsblad

Herman Brusselmans zal het nog ver brengen in de Nederlandse letteren.
het parool

Wat hem als schrijver (...) onweerstaanbaar maakt is de bijna naïef te noemen manier waarop hij zijn personages onverstoorbaar laat leuteren zonder dat het geheel onbenullig wordt.
arnold heumakers, de volkskrant

Met een schaamteloos gekruide, onverwisselbaar persoonlijke stijl weet Brusselmans vaste themas, ditmaal zelfs in een bekend decor, toch weer tot een verrassend geheel om te vormen.
ed van eeden, utrechts nieuwsblad

Important places

Iddergem (1)
Ghent (36)

Regions

Brussels (149)
East Flanders (40)

Countries

Belgium (736)

Other geographical areas

Europe (50,240)
Western Europe (11,057)
Northern European Plain (4,572)