Sorry! This site requires JavaScript. Virtually nothing will work without it. Please enable it in your browser.


Woesten

Woesten brengt ons naar de Vlaamse klei, waar de negentiende eeuw ten einde loopt. In het dorp huwt Elisabeth, dochter van de smid, met de jonge arts Guillaime Duponselle. Het zal geen gelukkig huwelijk worden. Als Elisabeth acht maanden later van een tweeling bevalt, blijkt de eerstgeborene een prachtige zoon, Valentijn. Het tweede kind is zo mismaakt dat Guillaume weigert hem een naam te geven. Toch blijft Nameloos in leven. Omdat zijn verschijning zijn vader en de dorpelingen doet huiveren, gaat Nameloos gesluierd door het leven.
Dan doet de Eerste Wereldoorlog zijn intrede.
Woesten vertelt het broeierige verhaal vol dorpsgefluister achtereenvolgens vanuit Elisabeth, Guillaume, Valentijn en Nameloos. Voor alle vier pakt de toekomst anders uit dan verwacht.

Kris Van Steenberge (1963) is (toneel)schrijver, regisseur en docent. Verhalen van zijn ooit inwonende grootvader over de `Groote Oorlog vormen de kiem voor zijn debuutroman Woesten.

'Een debutant die je meteen van je sokken blaast. Betoverend. Van Steenberge heeft geen inkt in zijn pen maar buskruit. Betoverend mooi. Prachtig.'
Boekhandelspanel DWDD

'Woesten lijkt wel uit een andere tijd te komen maar is een verrassende en actuele meesterzet.' Erik Vlaminck

Important places

Woesten (2)

Regions

West Flanders (146)

Countries

Belgium (736)

Other geographical areas

Europe (50,240)
Western Europe (11,057)
Northern European Plain (4,572)